Технології

WhatsApp почне блокувати користувачів. Що треба про це знати?

WhatsApp

З 15 травня WhatsApp почне обмежувати користувачів, які не прийняли нові правила конфіденційності. Розповідаємо, що про це треба знати – і чому тисячі людей не захотіли приймати нові правила приватності месенджера.

Що сталося?

З 15 травня WhatsApp вводить обмеження для користувачів, які не стали оновлюватися. Як стверджує Business Insider, спершу месенджер обмежить доступ до чатів і дзвінків. Цими функціями можна буде скористатися тільки в тому випадку, якщо вам хто-небудь напише. Другий етап-відключення дзвінків, повідомлень і можливості відправляти повідомлення.

Читайте також:  Комп'ютери на Windows 10 отримають одну з фішок нових Xbox

Якщо користувач не прийме умови, то через кілька тижнів його профіль буде просто заблокований. При цьому WhatsApp обіцяє не видаляти аккаунт – він розблокується відразу, як тільки його власник оновить месенджер.

Чому WhatsApp пішов на такі заходи?

8 лютого месенджер оголосив про нову політику конфіденційності. Відповідно до зміненими правилами, особиста інформація користувачів WhatsApp з цього моменту повинна була йти на сервери Facebook і Instagram (Цукерберг володіє всіма трьома сервісами).

WhatsApp почне блокувати користувачів

Аудиторії це не сподобалося. Причому настільки, що люди почали масово залишати месенджер. За пару тижнів зросли завантаження у найближчих конкурентів-Telegram і Signal. У відповідь на це WhatsApp тимчасово призупинив оновлення Політики конфіденційності. Але тепер підходить черговий термін. Керівництво месенджера налаштоване рішуче.

Читайте також:  Операційну систему Google Fuchsia запустили і випробували на ПК [ВІДЕО]

Яка інформація буде йти в Facebook?

Чи означає Це, що Facebook тепер буде знати, про що ви листуєтеся з друзями в WhatsApp? Адміністрація месенджера запевняє, що листування дивитися не планує. Крім того, навіть ваше місце розташування збережеться в таємниці.

«У нас немає доступу до даних про ваше місцезнаходження, тому ми не можемо надати цю інформацію Facebook — і не робимо цього. Нам необхідні ваші контакти для надання наших послуг, але ми не ділимося ними з Facebook”, – пояснює WhatsApp.

WhatsApp почне блокувати користувачів

Тоді яка інформація буде йти з месенджера в соцмережу? І навіщо вона потрібна Facebook? Швидше за все, це будуть знеособлені відомості, за допомогою яких соцмережа зможе найбільш ефективно показувати вам рекламу. Навряд чи Цукербергу цікаво читати ваші сімейні чати. А ось аналізувати поведінку в месенджері-цілком.